Снимка: Pixabay
ДКЦ-тата в Пазарджик нямат възможност да разкрият работещи COVID зони заради липсата на персонал, съобщи БНР.
Още по темата
Лечебните заведения са съсредоточени върху това да обезпечат с медици COVID отделенията, които са пълни, каза д-р Мариана Динкова, която управител на многопрофилната болница "Здраве".
 
Тя предупреди, че, ако тенденцията се запази, има опасност приемът на пациенти да се окаже проблем:
 
"Абсолютно реална опасност е при положение, че са пълни леглата в Covid отделението. Не мога да ви отговоря за ДКЦ-то, дали ще осигуря персонал и кога ще мога да го направя това. В момента силите ни са съсредоточени с целия персонал, който имаме, да лекуваме болните при нас.
 
В момента е пълно отделението. Проблемът не е в леглата, проблемът е в персонала. Персонал, който се разболява, който е възрастен и не иска да влиза. Доброволци за съжаление няма. Все по-трудно става. Трима човека изписваме, трима чакат да приемем веднага. Доколкото знам положението в другите болници е същото", сподели Динкова.

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 година

В Пазарджик област има точно десет болници. Всеки може да смята. Разделяй и граби. Медиците работят по на няколко места за да си докарат що годе приличен доход. Съвсем различно щеше да е две болници достатъчно персонал и не накрая добри достойни заплати. В случая печеливши са шепа чорбаджии а губещи пациентите и медецинския персонал. Крайно време е търговците да изчезнат. Здравето няма цена.

10

Анонимен

преди 1 година

super taktika, tam ima absolutno zdrave!

9

жабчу

преди 1 година

Не всички са "длъжи" да знаят какво означава абривиатурата ДКЦ!ДКЦ - Диагностичен Консултативен Център.