Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В Добричка област още единадесет педагози и деветима медици са заразени с коронавирусна инфекция, съобщават от областния координационен щаб. Сред изолирания през отминалата седмица медицински персонал двама са лекари, а останалите - медицински сестри, акушерки и санитарка.

Заедно с учителите има и 11 заразени ученици, посочват от щаба. Под карантина са поставени паралелка седмокласници в СУ "Любен Каравелов", три паралелки от втори и трети клас в СУ "Св.Св. Кирил и Методий", паралелка единадесетокласници в СУ "Климент Охридски" и подготвителна група в ОУ "Христо Смирненски" в Добрич. В изолация е и сборен първи и втори клас в училището в село Соколово, община Балчик, допълват от щаба.

Общо в областта под карантина са 316 души. Заболеваемостта от COVID-19 в Добричка област достига 148.4 на 100 000 жители, според обобщената информация от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

От новите заразени 24 души се лекуват в болница, а трима са в интензивно отделение.

В отговор на многобройни запитвания от граждани за достъпността до бързи антигенни тестове директорът на РЗИ д-р Светла Ангелова посочва, че такава доставка за областта се очаква. Трябва да се знае, че резултатът от бърз антигенен тест не е достатъчно условие човек сам да се постави под карантина, коментира д-р Ангелова, цитирана от пресцентъра на щаба. По думите й необходимо условие е резултатът да бъде препотвърден и чрез PCR тест. (БТА)

Коментари Напиши коментар

5

Ангелкова

преди 3 месеца

Къде е ангела от РЗИ Добрич,няма наяждане на мъни.голяма му...

4

Анонимен

преди 3 месеца

Закарайте ги във ВМА да ги лекуват, като важните клечки (или съчки по мангърски). Кво чакате? Като им се стоварите пред вратата и съберете няколко телевизии такъв хубав цирк можете да спретнете, че ще им се наложи бързичко да започнат да мислят и да действат както трябва!

3

Анонимен

преди 3 месеца

От доста време наблюдавам моделът на статиите по света свързани с Ковид-19 които разбира се не ги чета,и ми прави силното впечатление,че всички статии са придружени със снимка на контейнери с ваксина.Това ли е моделът на манипулация за въздействие върху масите се питам аз.