Снимка: БГНЕС

Общо 53 учители, 10 непедагогически специалисти и 21 ученици са заразени с COVID-19 в училищата на територията на Старозагорска област. Паралелките, поставени под карантина, са общо 8, стана ясно по време на заседание на Областния медицински съвет.

Всяко училище самостоятелно може да заяви желанието си за преминаване към дистанционно обучение, като то може да обхване отделен випуск или отделни паралелки, посочи началникът на РИО Татяна Димитрова цитирана от пресцентъра на областната администрация.

До този момент обаче в Старозагорска област няма подавани молби от директори за дистанционно обучение на класове или випуски.

Заболеваемостта от COVID-19 в Старозагорска област е малко под средната за страната, но областта, както и повечето в България, е в рисковата "червена" зона, каза директорът на РЗИ д-р Станимир Станков.

От Областния медицински съвет препоръчаха да се поставят уреди за измерване на температурата на входовете на големите търговски обекти, както и по възможност да се разкрият каси, които да работят само за възрастни хора над 65 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase