Снимка: БГНЕС

Рекорден е броят на случаите с потвърдена коронавирусна инфекция в Габровска област в последните 3 дни. От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че за периода от 6 до 8 ноември заразените са 159. Деветима са починалите за три дни.

Най-много заразени има в Габрово - 79, в Севлиево са 63-ма, в Трявна са 14, а в Дряново са трима.

Хоспитализираните с вирусна пневмония са 35, 119 души са с грипоподобни симптоми и се лекуват у дома, петима нямат симптоми. Лицата, които са били в контакт със заразените, имат предписания за 10-дневна карантина.

Деветимата починали са на възраст между 62 и 81 години - три жени и двама мъже са от Севлиево, две жени и мъж са от Габрово, един мъж е от Трявна.

Досега най-много потвърдени случаи на коронавирусна инфекция в областта- 134, имаше през периода 30 октомври - 1 ноември.

От общината съобщиха, че кризисната социална кухня в Габрово продължава да работи. Общият брой на хората, които са ползвали услугата до края на октомври, е 149. Общината продължава и с доставката на хранителни продукти и медикаменти по домовете с пари на потребителите. Услугата най-често ползват възрастните хора и поставените под карантина, които досега са били 500 души, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase