Снимка: БГНЕС
В общинската болница в Каварна вчера беше разкрито отделение за болни от COVID-19. Там обаче няма нито един лекар, който да лекува пациентите. Медицинският персонал от другите отделения е на пенсионна възраст, повечето са и с хронични заболявания. Лекарите се страхуват да лекуват пациенти с коронавирус.
 
Отделението е празно, а общинската болница би трябвало да обслужва пациенти както от Каварна, така и от близките по-малки градове.
 
"Кризата с медицинския персонал е в световен мащаб – не е само в Каварна или в България. Всички изпитват остра нужда от кадри. Ние сме готови с отделението и в момента сформираме медицинския екип. Вече имаме две медицински сестри. Лекар от друга болница заяви желанието си да дойде при нас", заяви председателят на общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов пред Нова ТВ.
 
Той обясни, че отделението все още не е напълно готово, тъй като все още не са изпълнени всички административни стъпки. Стоянов допълни, че и към момента не могат да се приемат пациенти.
 
"Много доброволци са заявили желанието си да подпомогнат работата на COVID-отделението, за което им благодаря. Аз също съм готов да вляза на доброволни начала. Управителят на болницата също иска да се присъедини към екипа, за да лекува", коментира Стоянов.
 
Председателят на общинския съвет категорично заяви, че в момента в Каварна няма здравна криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase