Снимка: БГНЕС

Неврологичното отделение на МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Разград се преобразува в отделение за болни от COVID-19. Това е обявил пред членовете на Областния щаб за борба с коронависура изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Гечо Жеков, съобщават от областната администрация.

Д-р Жеков е информирал, че Гастроентерологичното отделение отново работи, като в него, освен пациентите с такива проблеми, ще бъдат настанени и пациентите на "Неврология".

Общият брой легла за лечение на COVID-19 в лечебното заведение вече е 107. Проблем по думите на директора на болницата е недостигът на медицински сестри и донякъде на лекари. Според него 30 човека от персонала на болницата са болни от COVID-19.

В болницата в Кубрат са разкрити 11 легла за болни с коронавирус и вече са направени първите тестове, е посочено още на срещата.

По време на онлайн заседанието на щаба е съобщено, че със съдействието на областния управител Гюнай Хюсмен е осигурен мобилен рентген за МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Разград.

Апаратурата е предоставена от "Пирогов" и сериозно ще облекчи работата в лечебното заведение. Утре ще бъде доставен и специалният фургон филтър за разградската болница, в който ще се разпределят пациентите според тежестта на състоянието им, заявяват от областната администрация, пише БТА.

Оттам допълват, че с цел да се ограничи разпространението на COVID-19 кризисния щаб е взел решение действието на всички въведени противоепидемични мерки в областта да бъде удължено до края на ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase