Тонове мъртва риба изплува заради изпусната вода от язовир край Шумен. Причината е планов ремонт на стената, но липсва контрол за начина на източване на водоема довел до унищожаване на живота в него.

Само за една нощ язовир Дибич се превърна в сухо и кално поле. Причината е източване заради планов ремонт на язовирната стена. От юли язовир Дибич е собственост на Държавното предприятие управление и стопанисване на язовирите.

За ремонта на язовирната стена е наета фирма изпълнител, но при започване на изкопните дейности не са предприети предварителни действия спасяване на рибата.

"Около 4000 бройки шаранчета, още поне два курса ще направим, още поне толкова, ако може да спасим. Обадих се на полицията на 112, полицията ми казаха ,че ИАРА контролира тук нещата, че няма извършено престъпление, аз само престъпления виждам тук", каза Свилен Дончев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

От агенцията по рибарство и аквакултури заявиха, че виновните подлежат на парична санкция до 10 000 лв.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 3 месеца

Айде бе умрели няколко риби и вече световен проблем

27

Анонимен

преди 3 месеца

Хайде най-накрая виновният да понесе и реална отговорност!
Аман от непрофесионалисти, заемащи различни постове и причиняващи вреди за милиони! НК кога ще заработи? Или каскетите само си играят на политика и обиколки?

26

Сандо

преди 3 месеца

е ся ще долети каскета да раздаде правосъдие! това е точно като за него!