Снимка: БГНЕС
Областната болница в Благоевград може да разкрие до 120 легла за пациенти с коронавирус.
 
"Към момента капацитетът на четирите отделения е запълнен", заяви директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев, цитиран от БНР.
 
Регионалната здравна инспекция е регистрирала 187 положителни проби за последното денонощие. Най-много са случаите в Благоевград, Петрич, Сандански и Гоце Делчев. 
 
В областната болница вече има четири COVID отделение, като всички сто легла са запълнени, заяви д-р Огнян Митев:
 
"Днес съм организирал поне още 10 легла, в рамките на тези отделения ще бъдат сложени, за да можем да поемем болните. Надявам се с допълнителните да можем да направим 120, което е максимално възможното, защото нямаме персонал".
Още по темата
 
По повод заповедта на здравния министър за разкриване на триажни сектори, тип фургони, за прием и преглед на пациенти със симптоми за коронавирусна инфекция, директорът на областната болница уточни, че такъв сектор има вече от близо месец:
 
"Което се намира близо до Спешно приемно отделение. Това са две помещения, които са изолирани от Спешното отделение. Там се разделят болните и триаж. Най-важното в лечението на такива болни е по-леките случаи да се насочват за домашно амбулаторно лечение. Иначе системата в никакъв случай не може да издържи".
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase