Снимка: БГНЕС

Мъж трябва да остане без шофьорска книжка по неволя. Причината не е заради натрупани глоби и нарушения, а защото не може да си извади медицинско свидетелство навреме. Оказало се, че най-ранният възможен час за преглед е цял месец след изтичане на срока на сегашния му документ за правоуправление. Мъжът е с намалена работоспособност и трябва да се яви на специализирана комисия.

"За удължаване на свидетелството за управление на МПС, трябва да имам медицинско свидетелство, което се издава от експертна лекарска комисия, тъй като съм претърпял инсулт", разказва пред Нова тв Валентин Георгиев.

"Останах изненадан, след като ми дадоха такъв за юни догодина. Обясних, че шофьорската ми книжка тогава ще бъде изтекла. Поисках явяването да бъде изтеглено по-рано. Казаха ми: "Не може, ако искате, оплачете се", допълва той.

"След това ще чакам още месец в КАТ за шофьорска книжка и така два месеца ще съм без шофьорска книжка", обясни още мъжът и допълни, че  и други хора са в същата ситуация.

"В момента, в който си взема свидетелството ще се наложи да си взема и час за следващото медицинско свидетелство", обясни още мъжът, тъй като Комисията издава документ с валидност от една до пет години и ако му дадат само за една, може отново да остане без книжка.

Ако го хванат без шофьорска книжка, обаче, ще бъде нарушител и ще му бъдат свалени номерата на автомобила.

От Министерството на транспорта обясниха, че имало забавяне на графиците, заради извънредното положение от  коронавируса. От там са обяснили, че процедурата щяла да е улеснена за хора с изтичащи документи и тези случаи щели да бъдат изтеглени в по-ранен срок, за да не остават хората без шофьорски книжки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase