Снимка: Pixabay
И.Н., на 28 г., и А.С., на 29 г., са били привлечени като обвиняеми от Окръжната прокуратура в Стара Загора. На 27 октомври около 2 ч. в с. Енина, общ. Казанлък, обл. Стара Загора, двамата са употребили физическа сила над 76-годишен мъж и са му откраднали 60 лева. 
 
И.Н. е извършил деянието в условията на опасен рецидив, съобщава Bulgaria ON AIR. Той вече е осъждан многократно за кражби и грабежи. Последната му присъда е от 7 години "лишаване от свобода" за кражба, която е изтърпял през август 2019 г.
 
Пострадалият 76-годишен мъж живеел сам в къща с двор в с.Енина. Към 2 часа през нощта пенсионерът чул шум в дома си и се събудил. Той видял как двама мъже влизат в стаята му, като си светели с фенерчета. Те започнали да го удрят с юмруци по цялото тяло и му откраднали 60 лв., уточниха от пресцентъра на прокуратура. 
 
Мъжът изпитвал болки от побоя, но се страхувал да напусне дома си през нощта. На следващата сутрин е бил уведомен кметът на селото и е бил подаден сигнал в РУ-Казанлък.
 
Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase