Снимка: Pixabay
Близо 80% от лекарите в болницата във Велики Преслав са подали заявления за освобождаване на позициите. Това съобщи управителят на общинското лечебно заведение д-р Йошинка Ненчева, цитирана от bTV.
 
Тя не уточни какъв е мотивът за масовото напускане на колегите й. Най-вероятно причината е усложнената обстановка в страната заради коронавируса. 
 
Болницата във Велики Преслав от миналата седмица е започнала да приема пациенти, но липсата на персонал затруднява обслужването им. Днес се е наложило от двама от заболелите с COVID-19 да бъдат транспортирани в областната многопрофилна болница в Шумен. 
 
Във Велики Преслав в COVID отделението работят само двама лекари, единният от които е самата д-р Ненчева. В отделението има една сестра, и нито един санитар. На трудов договор в болницата работят 11 лекари специалисти, а още 6 са назначени по съвместителство. 
 
Ръководството на РЗИ-Шумен и кмета на Велики Преслав Янко Йорданов са обсъдили ситуацията. 
 
Утре ще се проведе общо събрание на болницата.
 

Коментари Напиши коментар

16

Д.Златев

преди 2 години

Нормално, за тези пари, отношеие и условия, не знам кой ще си рискува живата. От 100 години лекарите са в трета глуха и се ценят 100 пъти повече професии като ИТ-та, животновъди, сторители тнт, айде сега всички под ръчичка и на лечение при ИТ-тата.

15

Анонимен

преди 2 години

Като не дават пари...

14

хубаво

преди 2 години

Нека да подават оставка, НО ...... и да внесат по сметка на Министерството на образованието парите на Държавата, т.е. това са наши пари, с които ние сме ги издържали, а те сега няма да искат да работят!Вън от системата.Снощи казах на синковеца, че ако не учи, а той е на 17.4 години, аз нямам нищо напротив, но той напуска гимназията и излиза от моето жилище; аз не съм му длъжен да му слугувам до гроб.Държавата да предприеме всички законни мерки, а не да допуска своеволие.