Снимка: БГНЕС

Областният кризисен щаб във Варна обсъжда предложения, свързани със затягане на мерките за безопасност заради увеличаване на случаите на заразени с коронавирус. Едно от тях е затварянето за две седмицина нощните заведения, както и ограничаване до 6 души на броя на клиентите на една маса в заведенията, съобщи областният управител Стоян Пасев, цитиран от chernomore.bg.
 
Друга мярка предвижда намаляване до 30 процента на зрителите в театралните и киносалони, както и недопускане на външни хора във физкултурните салони в училищата.

Има и предложение на сватбените ритуали и кръщенетата да присъстват само младоженците, кръстниците и длъжностните лица. Очаква се гласуването на всички членове на кризисния щаб, за да се официализират предложенията.
 
Очаква се дискотеките и нощните заведения във Варна ще бъдат затворени за две седмици от петък, 30 октомври. Мярката може да влезе и по-рано, ако случаите на коронавирус продължат да се увеличават през следващите дни.

За културните мероприятия на закрито също има нови предписания - те ще могат да се провеждат при 30 % от общия капацитет на помещенията, а посетителите трябва да спазват 2 метра дистанция. Вече са затворени и пенсионерските клубове на територията на областта.

Спортните състезания на закрито ще бъдат без публика, а на открито – при 50 % капацитет на съоръженията.

Още новини от Варна четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase