Снимка: Pixabay

Росица Драгинова, която е адвокат по професия, чака резултата от своя PCR тест, който лабораторията на Инфекциозната болница във Пловдив вече три дни бави. Тя е със симптоми на вируса и е била контакта със заразени, съобщава bTV.

Жената не е поставена под карантина, а е взела решението да се самоизолира. След множество телефонни обаждания, включително и до Министерството на здравеопазването, Росица разбира, че е заразена с COVID-19.

 
Ако не се беше изолирала, можеше да зарази много хора през тези три дни, докато чака резултата си.
 
Росица е подала жалба и в Административния съд. 
 
"Не смятам, че е редно да се случват такива неща. 3 дни човек да чака резултат и да не знае какво да прави, как да реагира. Поради тази причина аз подадох жалбата. И смятам, че са ми накърнени правата", каза още Росица.
 
От РЗИ-Пловдив са категорични, че е недопустимо резултатите да се чакат 3-4 дни.
 
"Грешката, която е допусната, е несвоевременно въвеждане на резултатие в системата. Техният аргумент е, че са много натоварени и нямат достатъчно персонал", допълни Милена Панайотова от Здравна инспекция в Пловдив.
 
На лабораторията е поставен срок, в който да се организират и да създадат график на служителите, за да не се получават такива грешки.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase