Снимка: архив, БГНЕС

Ще бъде предимно слънчево в четвъртък. Сутринта на места в котловините и низините ще има мъгла, по-продължителна по поречието на Дунав. В повечето райони ще се задържи почти тихо. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, по-високи по Черноморието.

Дневните ще се повишат и максималната ще бъдат между 19 и 24 градуса, малко по-ниски ще се задържат в районите с по-трайна мъгла, сочи прогноза на НИМХ, цитирана от  БТА.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта на места ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб вятър, преди обяд от запад, около пладне ще се ориентира от юг. Максимални температури на въздуха между 20 и 23, температурата на морската вода е 18-20 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е слънчево с незначителна висока облачност. Ще духа слаб вятър предимно от запад, по най-високите части на Рила и Пирин - от изток. През деня ще е топло с максимална температура на 1200 метра около 21, на 2000 метра - около 14 градуса.

В петък и събота в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Затоплянето ще продължи и дневните температури ще надхвърлят 20, на места ще достигат 25-26 градуса.

Съществено ще е повишението на температурите и в планините, ще бъдат по-високи от обичайните за втората половина от октомври. Сутрешна мъгла и инверсионна облачност ще има на места в равнинната част от страната, като покрай Дунав и в източните райони ще се задържат до около обяд. В събота от запад ще се появи разкъсана висока и средна облачност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase