Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трябва да предприемем по-сериозна мярка, за да се предпазим. Това заяви кметът на Хасково Станислав Дечев в ефира на "България сутрин".

Още по темата


"От началото на пандемията взимаме всички мерки, но явно това не е достатъчно, трябват по-засилени", посочи Дечев.

Градоначалникът обясни, че в областта се разкриват нови легла за болни от COVID -19.

"Преди две седмици започва да се запълва капацитет на болниците, затова ще има допълнителни легла, беше предизвикателство за малките общини", коментира той и добави, че пенсионерските клубове вече са затворени по негово желание.

Ще бъдат въведени по-строги мерки за затворените пространства като заведения и нощни клубове, както и за пазари, където има струпване на повече хора.

Пред Bulgaria ON AIR Станислав Дечев подчерта и че все още в Хасково и областта няма училища, които да са преминали на онлайн обучение.

"През лятото нямаше много случаи и това накара хората да неглижират някои от мерките, но трябва да се пазим", апелира той.

Вчера почина 63-годишна лекарка от Хасково, диагностицирана с Ковид-19 на 13 октомври. Жената е била с диабет, сърдечно-съдово заболяване и бъбречни проблеми.

В Хасковско жертвите на COVID -19 вече са 27, а в болницата всичките 30 места за тежко болни от вируса пациенти вече са заети.

Вижте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 месец

Важно е да спазваме мерките - учениците на училище , барове и ресторанти работят и сме един до друг вьв транспорта

2

Анонимен

преди 1 месец

И кой ще ги следи тези мерки? Ако статистиката е вярна, трябва мерки за спиране на разпространението. А не да се хвали кмета, че няма затворени училища.

1

Анонимен

преди 1 месец

защо крият днешните данни, явно е доста притеснително и се чудят кой път да хващат Боко и сие