Снимка: Pixabay
В област Стара Загора 53 са потвърдените случаи на COVID-19, установени на 19 октомври 2020 г. Сред тях има преподавател на ученици от 3-ти клас в Основно училище "Кирил Христов" в Стара Загора, преподавател на ученици от 4-ти клас в Основно училище "Св. Никола" в Стара Загора. Преподавател на 1-ви клас в Основно училище в село Ветрен също е заразен.
 
Ученик от 12-и клас в Езикова гимназия "Ромен Ролан" в Стара Загора, както и треньор в Спортно училище "Тодор Каблешков" в Стара Загора, също са заразени. Всичките паралелки са поставени под карантина, както и пътувалите в един автомобил с треньора, съобщават от РЗИ - Стара Загора. 
 
Заразените са под домашно лечение и в добро състояние. В учебните заведения е извършена дезинфекция.
 
От 15 септември до момента в област Стара Загора с положителни проби за COVID-19 са 33 ученици и 19 преподаватели от 22 училища в Стара Загора, Казанлък, Раднево, с. Ветрен, с. Оризово и с. Гранит.

Коментари Напиши коментар

10

Учител

преди 1 месец

Имам деца и не казвам,че няма риск, но пълното затваряне не е решение и повечето родители на моите ученици мислят така.

9

До учител

преди 1 месец

Ако твоето дете се разболее пак ли ще ни ги расправяш тия или нямаш деца Аман от многознаиковци иди и виж какво се случва в отделение сьс ковид

8

Учител

преди 1 месец

Онлайн обучението не е обучение освен за кратки периоди от време. Болните и карантинирани ученици и учители трябва да си стоят вкъши, дезинфекция и останалите на училище.Това е.