Снимка: БГНЕС

Още 16 потребители в Дома за мъже и жени с умствена изостаналост "Качулка" край Сливен са дали положителен тест за COVID-19, съобщава на сайта си Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ - Сливен. Извършват се прегледи на място от специалист по инфекциозни болести.

От новодиагностицираните 39 случаи за областта има заболял медицински персонал - двама лекари, четири медицински сестри, един помощник фармацевт, един шофьор на линейка.

Общо диагностицирани на домашно лечение в областта са 334 души, хоспитализираните са 47, разпределени по общини - Сливен - 29, Нова Загора - 12, Котел - 3, община Твърдица - 3.

Под карантина в момента са 702 души, от началото на епидемията са починали 40 души.
 

Коментари Напиши коментар

5

УМЕН

преди 1 месец

Пландемията и нагнетяването на ужасяващи лъжи ще секнат внезапно, изведнъж, яко, рязко, с невиждана ярост и с 200 в момента в който преизберат Тръмп. Тогава и на форумния туземен грантаджия ще му секнат центовете и ви гарантирам че ще почне да пише протръмповски дитирамби с усърдието на фурнаджийска лопата. Ковид няма!

4

Анонимен

преди 1 месец

Те тия хора и без тов не знаят на кой свят се намират, горките, та явно решиха да ги запишат и тях в списъка, че да си оправят статистиката

3

Анонимен

преди 1 месец

Защо в Бг в соц. домове и училища има голяма концентрация на хора?
ЕС отдавна е с директива за определен брой деца и лица, за да се избегне струпване.
Защо Вълчев и Такева НЕ взеха мерки за училищата още от лятото? В училищата има голяма концентрация на ученици, които могат да се превърнат в преносители. Това властите го знаеха, но нищо не направиха. Учениците боледували леко. Да ама разнасят заразата сред близките си, а те предават нататък...