Снимка: Helpbook

Общ преглед
Хора, пътища и автомобили - ситуацията в столицата се влошава още преди първия сняг. Това става ясно от изпратените сигнали в платформата на Helpbook.info през последните няколко дни.

Наш притеснен потребител описва положението в столичния квартал Дианабад. Ето какво пише той: „С този сигнал бих искала да подобря сигурността и възможността за преминаване на пешеходци по улица "Пимен Зографски" в кв. "Дианабад". Улицата е централна за квартала и е пешеходен път към метростанцията на повечето ученици от 55 СОУ. На посоченото място липсва тротоар от едната страна, а на другия има паркирани автомобили. Това прави невъзможно преминаването на пешеходци и те са принудени да се движат по платното, което е стеснено от паркирани автомобили. Преминаването е крайно опасно, тъй като липсва видимост- пътят там е в крива. На 50 м от мястото се намира детска градина и голямо училище. Редовно виждам деца, които се движат по платното между движещи се автомобили. Моля за бърза реакция, преди някой да пострада“.

Подобна е обстановка и в Центъра - в близост до НДК е забелязана липсата на пътен знак, който оказва посоката на автомобилния трафик. В резултат на това водачите често правят нарушения, като се движат по трамвайните релси и с тези свои действия застрашават сигурността на чакащите на спирката.

А в столичния район Люлин автомобили са превзели детска площадка, използвайки я за паркинг. От изпратените снимки се вижда ужасното състояние, в което е - буйна растителност, неподкастрени и опасни дървета, разбита настилка, занемарени и ръждясали съоръжения за игра, мръсотия и кал навсякъде.

В същия район и друга детска площадка е в подобно положение ако не и по-лошо. Преливащи кошчета със смет, животински фекалии, амортизирани пейки - това е само част от проблемите, към които общината трябва спешно да вземе отношение.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на InvestorMedia Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.