Снимка: Димитър Кьосемарлиев

107 са новите случаи на COVID-19 в Пловдивско, съобщи областният управител Дани Каназирева.

Регистрираните в Националната информационна система са общо 2529. Под карантина са 1127 лица, а 634 души са на домашно лечение. Хоспитализираните случаи от Пловдивска област, въведени в Националната информационна система са 142, от тях трима пациенти са на интензивно лечение.

"За изтеклото денонощие са хоспитализирани 4-ма болни - две жени на 61 и 73 години от Пловдив и двама мъже – единият на 45 години от Пловдив, а другият на 60 години от Стамболийски. Всичките са в задоволително състояние. Сред новодиагностицираните случаи най-много са в Пловдив - 73, следват общините Асеновград – 15, Марица – 8, Родопи и Карлово по 3, Хисаря – 2 и в Садово, Куклен и Раковски по един. Оздравели за изминалото денонощие са 58 души. Няма починали пациенти през изминалото денонощие", уточни областният управител, цитирана от "Фокус".

По данни на РЗИ сред новите случаи има дагностицирани 3 медицински лица в УМБАЛ "Св. Георги", една медицинска сестра, един педиатър на частна практика и един дентален лекар.

В СУ “Патриарх Евтимий" в Пловдив вчера е диагностицирана ученичка от 7 клас, карантинирана е като контактна на баща си. Последно е посетила училище на 14 октомври. Карантинират се 25 ученици от класа на заболялото дете.

В ОУ "Райна Княгиня“ също от вчера диагностициран ученик от 7 клас. Карантинирани са учениците от класа на заболялото дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase