Днес се навършват 100 дни от антиправителствените протести у нас. За тази вечер организаторите готвят Пето Велико народно въстание под прозорците на властта.

Поканени са и четирима евродепутати. Сред тях е Клеър Дейли, която пристигна в Поморие. Тя обаче има стара история с морския град. От няколко години ирландски граждани, закупили апартаменти в града, настояват за отделни партиди за ток.

Визитата ѝ обаче започна със скандал. Кметът на Поморие поиска извинение, за това че е посочила морския град като пример за корупция в гласуваната резолюция за върховенството на закона в България.
 
"Вие искате с политически цели да разрешите един частен спор , което е недопустимо за политик от висша класа като вас", заяви кметът на Поморие Иван Алексиев.

"Г-жа Дейли да отговори има ли тя личен интерес в този комплекс. Има ли собственост или неин роднина", попита Алексиев.

"Нямам никакъв частен интерес за нищо в България, но съм тук , за да разреша тези проблеми, които са продължавали с години", отговори му Дейли.

Недоволните ирландски граждани искат индивидуални партиди поради факта, че комплекса е строен през 2004 г. с централна инфраструктура и не може да бъде отделен технически. Кметът на Поморие е поискал от Клеър Дейли да бъде изчистено името на България в този частен спор, както и извинение в писмен вид.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase