Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Учителка от гимназия и дете от детска градина са сред деветнайсетте нови случая на коронавирус, регистрирани през последното денонощие в Русенско, съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Заразеното шестгодишно дете е от детската градина "Слънце 1". То не е посещавало учебното заведение от шест дни. Контактните деца от групата ще бъдат поставени под 14-дневна карантина. Оказва се, че детето е имало контакт с друг потвърден случай в семейството. Епидемичното проучване продължава.

С коронавирус е диагностицирана и втора учителка от математическата гимназия "Баба Тонка" в Русе. 56-годишната жена е под домашна изолация. Тя е имала контакт с 47-годишната си колежка от гимназията, чиято положителна проба беше съобщена вчера.

От Областния оперативен щаб информират, че 16 от заразените през последното денонощие са от град Русе, а по един има от Борово, Николово и Тръстеник. Осемнайсет души остават под домашна изолация, а един е приет за лечение в болница.

В Русенско активните случаи са общо 110. От тях 31 души са на болнично лечение, а 79 са под домашна изолация.
 

Коментари Напиши коментар

4

Данчето

преди 1 месец

Аз съм от с. Плодовитово, няма как да се заразя от Русе.

3

славянин

преди 1 месец

Аз съм от Русе и откакто започна глобалното активно мероприятие познавам ТОЧНО ЕДИН ЧОВЕК, който го изкараха позитивен за този вирус - една колежка от службата, в началото на юли, която си изкара карантината с минимална симптоматика, толкова е ''страшен и страшнозаразен'' вируса! Та пробутвайте си някъде другаде тези ''ужасяващи'' данни!

2

L.

преди 1 месец

Предполагам по някое време ще се разболее и възрастен човек, и руса жена, и пожарникар...