Снимка: БГНЕС
Жители на няколко села в Търновско вече две години се притесняват, че единствената им пряка връзка с град Полски Тръмбеш може да се разпадне. Съоръжението, което ги свързва е обявено за опасно. Има официална забрана за движението на тежка техника и камиони по него. Разрешено е да минават само леки коли. Пътят е третокласен и е най-пряката връзка между три общински центъра - Свищов, Полски Тръмбеш и Стражица.
 
"Състоянието на моста тревожи хората, защото никой не знае в каква посока ще се развие ситуацията. Страхуват се да преминават по него, защото всеки момент може да пропадне. Обходният ни път е доста дълъг – повече от 40 км", каза кметът на с. Каранци Денка Георгиева пред Нова ТВ. 
 
Тя обясни, че институциите са потвърдили, че ремонт ще започне. Неясно е обаче кога и в какви срокове ще се извърши той.
 
Директорът на Областното пътно управление Венцислав Ангелов обясни, че от близо шест месеца съоръжението е в аварийно състояние. Преминаването по него се разрешава само за линейки, пожарни и коли на социалния патронаж.
 
"Има осигурено финансиране от Агенция "Пътна инфраструктура". Ремонтът ще се случи до няколко седмици, след като мине съгласувателната процедура с Басейнова дирекция. Има изготвен проект, всичко е остойностено", добави  директорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase