Снимка: БГНЕС
Якоруда е новото огнище на коронавирус в област Благоевград. За последното денонощие има 21 потвърдени случаи на заразата, предаде БНР.
 
19 работници в шивашки цех в Якоруда са дали положителени проби за COVID-19. В предприятието работят около 100 човека. Двама от заразените са настанени в тежко състояние в болница още миналата седмица. Френският работодател е настоял всички хора да бъдат изследвани и така е установено огнището.
 
Работниците и семействата им са постаени под карантина. Якоруда се оформя като сериозно огнище на заразата, расте и броят на починалите. 
 
Две паралелки от средно училище в Разлог са карантинирани и са преминали на дистанционна форма на обучение заради положителни проби на ученици. Засега в другите училища в района не са регистрирани случаи на COVID-19. Здравните експерти смятат, че разпространението на вируса в учебните заведения ще се увеличава.
 
За последното денонощие положителните проби в област Благоевград са 59 по справка на РЗИ. В съотношение с броя на населението, областта застава на първо място в страната. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase