Снимка: Pixabay
Лекари и медицински сестри от Благоевград и Разлог са дали положителни проби за коронавирус. Информацията потвърди директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов, цитиран от БНР.
 
Две от заразените медицински сестри работят в отделението по гастроентерология в МБАЛ-Благоевград, а другите две медицински сестри работят в болницата в Разлог.
 
Един общопрактикуващ лекар и един от вътрешното отделение в болницата в Разлог също са заразени. И двамата са поставени на домашно лечение.
 
Заразен е и още един служител в VIII СУ "Арсени Костенцев" – Благоевград. Д-р Калоянов уточни, че той е работел на две места, като помощен персонал в училището и почасово в Регионалния исторически музей. В музея ще бъдат взети проби на служителите, които са били в близък контакт с него.
 
Д-р Калоянов смята, че зачестяването на случаите на заразен медицински персонал в област Благоевград се дължи на това, че има много болни, както и това, че болниците в областта, особено тези в Разлог и Гоце Делчев, са с над 50% заетост на леглата.
 
Три причини има, поради които област Благоевград почти винаги е в началото на класацията по най-висок брой новозаразени, коментира още директорът на Регионалната здравна инспекция – "областта е много голяма – тя е на трето място по брой жители в страната. Втората причина е, че има много гъсто населени райони, особено в Гоцеделчевско и Петричко, и непрекъснато осъществяват контакти помежду си – организират тържества, събори и всякакви събирания…".
 
На територията на област Благоевград новите случаи За последните 24 часа в област Благоевград са регистрирани 8 случая на заразени с COVID-19. От тях 2 са в Сандански, и по един в Разлог и селата Първомай, Борово, Вълкосел, Мусомище и Юруково.
 
 

Коментари Напиши коментар

2

FAKE NEWS

преди 2 месеца

Документи някакви има ли за Доказателство ,щото само празни приказки последно време по Медиите

Покажете един Документ от Пробата как изглежда щото такъв не съществува

1

Маке върховист

преди 2 месеца

Нерде 8, нерде 28. А и тук никой не вярва, че вирусите съществуват.