Снимка: БГНЕС

100 000 туристи, което е спад с 50% в сравнение с миналата година, са посетитили бившата любима резиденция на румънската кралица Мария – културния център „Двореца”-Балчик. „Наполовина по-малко са и приходите“ - каза директорът Жени Михайлова.

Според нея, сезонът е имал два етапа. Единият е от 1 януари до края на месец юли, а другият е до 31 август. Интересното е това, че броят на туристите за първия период от няколко месеца е почти равен на посетителите през август и то по-скоро в дните от 15 до 31 август.”Този своеобразен пик на туристически посещения и то от много румънци и българи беше реалното спасение на този сезон” - обясни Михайлова.

От туристите, посетили архитектурно-парковия комплекс, най-много са румънците – 38 000. Българите са 34 000, следвани от туристи от Полша – 2200, Германия, Русия и др.

Успешен културно–творчески сезон отчитат още от „Двореца“. Около 50 са събитията, проведени в архитектурно-парковия комплекс..

Ззаради пандемията от коронавирус отпаднаха международни фестивали - от традиционни 6 фестивала се осъществиха три.

Коментари Напиши коментар

9

Гошо

преди 2 години

НЕ можа да се плати само едното! Поспорих си с пъдарите и си платих като поп. Градината може да се хареса само на земеделски производители, гледащи единствено домати, краставици и марули!

8

Анонимен

преди 2 години

Те тия по долу са си така по принцип, за съжаление са горките. Иначе градината е супер красива и заведенията пред входа са доста приятни. Това с двете каси не е лъжа, аз лично след като ходих, не бих плащал да влизам в двореца ами само в градината. Двореца си е една къща с минаре. Но из градината като се разхождаш и е като в Игра на тронове

7

Ели

преди 2 години

Много е красива градината, не разбирам какво очакват недоволните, Аватар?