Снимка: Кадър, Нова тв

Детската площадка във великотърновското село Миндя, където дете пострада от токов удар, била опасна от повече от 20 години. Инцидентът с 10-годишното момче стана на 11-и септември, когато детето бе ударено от токов удар при игра на баскетбол в селото. То играло на баскетболен кош, закрепен за улична лампа.

Още по темата

"Баскетболният кош е поставен върху осветителна лампа от повече от 20-ина години, но досега не е имало подобен дефект", обясни пред БНТ кметът на селото Иван Иванов.

Той е кметски наместник от 2003 г., а кошът бил там още тогава. По думите му са подменяни елементи и е било боядисвано през годините, но документи за поставянето му няма. "Смятам, че след като има такъв инцидент, нещата не са според изискванията", допълни Иванов пред Нова тв.

"Детето е добре, но има изгаряния по  ръцете и в областта на гърдите", разказва неговият баща Николай. За случая родителят научава, след като са му се обадили към 21 часа и той веднага отива със свой приятел на мястото.

"Една майка беше до детето и му държеше ръчичката. Останах до него, а мой приятел извади фазомер и видя, че наистина има ток по мантинелата, която е основата на баскетболния кош”, каза Николай и допълни, че днес синът му ще бъде изписан от болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase