Снимка: Кадър, Нова тв

Детската площадка във великотърновското село Миндя, където дете пострада от токов удар, била опасна от повече от 20 години. Инцидентът с 10-годишното момче стана на 11-и септември, когато детето бе ударено от токов удар при игра на баскетбол в селото. То играло на баскетболен кош, закрепен за улична лампа.

Още по темата

"Баскетболният кош е поставен върху осветителна лампа от повече от 20-ина години, но досега не е имало подобен дефект", обясни пред БНТ кметът на селото Иван Иванов.

Той е кметски наместник от 2003 г., а кошът бил там още тогава. По думите му са подменяни елементи и е било боядисвано през годините, но документи за поставянето му няма. "Смятам, че след като има такъв инцидент, нещата не са според изискванията", допълни Иванов пред Нова тв.

"Детето е добре, но има изгаряния по  ръцете и в областта на гърдите", разказва неговият баща Николай. За случая родителят научава, след като са му се обадили към 21 часа и той веднага отива със свой приятел на мястото.

"Една майка беше до детето и му държеше ръчичката. Останах до него, а мой приятел извади фазомер и видя, че наистина има ток по мантинелата, която е основата на баскетболния кош”, каза Николай и допълни, че днес синът му ще бъде изписан от болницата.

Коментари Напиши коментар

14

Ф.С.В.

преди 1 година

до 13 -Ламбо-- направо се посмях )))) чак една фафла изядох от смях))0

13

Анонимен

преди 1 година

Нищо не е според изисванията. Ламбите не са основа за баскетболни или други кошове. А и самите ламби би трябвало да не пускат ток по хората.

12

Анонимен

преди 1 година

""Смятам, че след като има такъв инцидент, нещата не са според изискванията", допълни Иванов пред Нова тв."Тоест преди инцидента кошът монтиран на улична лампа е бил според изискванията?