Снимка: БГНЕС

10-годишно момченце е в болница, след като е било ударено от ток при игра на баскетбол във великотърновското село Миндя, съобщава "24 часа".

Инцидентът станал около 20.30 ч. в петък вечер. Момчето се е допряло до ограда под напрежение, след повреда в осветително тяло, монтирано над баскетболен кош.

В петък вечер група деца играели извън детската площадка в центъра на селото. "Има монтиран баскетболен кош, хванат за мантинела, който така съм заварил, когато станах кмет през 2003 г. Отгоре има лампа. Изглежда е възникнал проблем в осветителното тяло и е "замасило", по мантинелата е имало напрежение", обясни пред "24 часа" кметът Иван Иванов.

Без да подозира за проблема, момченцето се хванало между мантинелата и металната ограда и го е ударил ток по ръцете.

Детето е прието в реанимацията на МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица с високо кръвно налягане и ниско съдържание на кислород в кръвта, но състоянието му е стабилизирано.

Участъкът вече е обезопасен.

Коментари Напиши коментар

4

Анализатор

преди 2 години

Играло баскетбол,а между другото се опитало да чопне малко жица-я ограда,я кабел,квото дойде,ясноооо,и Господ го е наказал,браво

3

Анонимен

преди 2 години

Токът не е предвиден да бъде експлоатиран от българските индианци.

2

Анонимен

преди 2 години

Добре де,тази метална ограда във въздуха ли е видяла,не е ли била естествено заземена?Важното е че детето е добре и че не са го последвали приятелчетата му. С ток и вода шега не бива.Първоначално си помислих,че става въпрос за поредния инцидент с ел.бойлер,с тях също шега не бива.