Снимка: БГНЕС

За пореден 63-и ден се  събират протестиращи на столичния пл. "Независимост", където изразяват протеста си срещу правителството.  До този момент демонстрацията преминава спокойно.

Още по темата

Полицейското присъствие в района е засилено, заради предстоящия утрешен протест, който се очертава като следващото "велико народно въстание", организирано от т.нар. "Отровно трио".

Антиправителствената демонстрация е под надслов "Второ велико народно въстание", а очакването отново е много граждани да изпълнят пространството в и около т. нар. триъгълник на властта, при сградите на Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом, където вече е новият български Парламент.

Очаква се утре да има и контролни пунктове в центъра на столицата, като за 10-и септември са предвидени общо три протеста.

МВР ще организира контролно-пропускателни пунктове, на които ще се проверяват хората дали носят в себе си опасни и забранени предмети.

Демонстрацията на 2-и септември започна мирно, но постепенно се стигна до напрежение между присъстващите и полицията. Имаше ранени и арестувани.

На утрешния протест органите на реда съветват присъстващите да не се подават на провокации и да ги търсят за съдействие, ако видят нещо нередно. Няма да се допускат лица, употребили алкохол или закрили умишлено лицата си. Уточнява се, че не става въпрос за хора с маски.

Освен в столицата днес демонстрации има и в други големи областни градове.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase