Снимка: Pixabay
Бедствено положение беше обявено в община Неделино вследствие на безводието, предаде БНР. Кметът Боян Кехайов обясни, че е поискал да бъде пренасочена вода от съседни общини и допълва:
 
"Чрез областния управител и ВиК оператора искам пренасочване на вода от съседни общини. Този проблем в община Неделино е почти всяка година през месеците август и септември, тъй като тогава се очертават периоди, които са без валежи, включително и включването на Неделино към проекта за водоснабдяване от язовир „Пловдивци“ на община Рудозем, тъй като тръбата ще бъде докарана до Мадан. От там трябва да бъде доставена вода и до Неделино, тъй като чешмите на община Неделино не са достатъчни да задоволяват потребностите на населението".
 
"Изпратил съм писма до МОСВ, до премиера на страната с искане за усвояване на допълнителен ресурс и за предприемане на спешни мерки по тези мероприятия, които съм ги планирал в краткосрочен план, за да можем да решим проблема в нашата община", каза още Кехайов.

Коментари Напиши коментар

4

Джо

преди 5 месеца

Мутрите и ДПС изсекоха и изнесоха горите ви, чакайте сега от някъде гора!

3

Dinosaurus

преди 5 месеца

Цяла източна България е заплашена от безводие - Варна, Бургас, черноморието, обаче дайте да дадеме ... на Неделино, на Перник ... да живеят БСП / ДПС, ура другари

2

Сергей

преди 5 месеца

Вода газят, жадни ходят. Некадърници.