Снимка: БГНЕС

От полунощ е възстановено движението за товарни автомобили през граничен пункт "Илинден-Ексохи". Пропускането на шофьорите става само след представяне на QR код за влизане на територията на Гърция.

Друго от изискванията е в кабината на камиона да има само един водач. Той трябва да попълни Формуляр за локализиране на пътници, който е необходимо да бъде подаден най-малко 24 часа преди влизането в страната.

Няма изискване за отрицателен тест за COVID-19.

Още по темата

"Доволни сме от пускането на движението. Това е една малка победа не само за нас, но и за Европа, тъй като след нашия протест се предприе инициатива за общи правила при затварянето на вътрешни пунктове в ЕС", обясни пред БНТ представител на превозвачите.

"Не смятам, че изискването за код ще ни затрудни. Каквото и да е, важното е пунктът да бъде отворен", допълни той.

"С колеги обмисляме да заведем един общ съдебен иск срещу гръцката държава на ниво Европа. Смятаме, че има нарушен основен принцип в договора - свободното движение на стоки, услуги, капитали. Загубите са много за всички, без съмнение. Какво ще точно ще направим, ще видим допълнително", каза представителят на превозвачите.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 година

С 700 умрели от заразата и хиляди случая г..ю иска да идва да се поразхожда когато и кадето иска!марсссс

6

Анонимен

преди 1 година

Ще падне голям смях. Абе какво свободно движение- вие добре ли сте? По цяла Европа и по целия свят се въведаха ограничения. То бива неграмотност...Ама нали пък сме ЕВРОПЕЙСКИ граждани, как посмяха да ни ограничават-НАС?? Не виждате ли че по целия свят фалират фирми и др.?

5

Анонимен

преди 1 година

До Българин: Кое ли не е вярно та някой слага неодобрение?