Снимка: БГНЕС

Интензивен трафик и колометрични колони бележат последния от серията почивни дни. От Пътна полиция съобщиха на брифинг в 16.30 часа, че се констатират изключително много нарушения. "Това изобщо не ни радва. Призивите ни за намаляване на скоростта, за спазване на дистанция, вече са тривиални", заяви инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

Той съобщи, че от началото на месеца, тоест за 6 дни - са възникнали 141 тежки пътнотранспортни произшествия - това са катастрофи със загинали и сериозно ранени. 168 души са пострадали. 15 души са загинали, един човек загина докато си говорим, добави пътният инспектор.

Най-натоварено е движението на влизане в столицата на АМ "Хемус", в района на "Витиня", където още от обяд се отчитат големи задръствания, отбеляза Близнаков. Той допълни, че служителите на "Пътна полиция" там предприемат действия, за да не се допуска спиране на автомобилите в тунелите, което би създало предпоставки за опасни инциденти. Водачите, които искат да избегнат задръстването в района на "Витиня", могат да ползват и републикански път I-1, по който се движат товарните автомобили.

Колоната от автомобили на АМ Хемус е най-голяма след Правец в посока София. На шофьорите се налага да изчакват в колоната между 20 и 30 минути.

Километрична колона от автомобили се образува и на пътя Кулата-София между Симитли и Благоевград. Автомобилите се движат бавно. Засега тапи не са образувани. Колоната започват от пътен възел Симитли, където се срещат автомобилите, идващи от граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата" и от Банско, предаде БНР. По-голямата част от автомобилите идват от "Кулата". По-слаб е трафикът от Банско.

Километрична е колоната и на изхода за Бургас в посока София.

От ОД на МВР-Пловдив предупреждиха водачите, които пътуват към София, да шофират внимателно в участъка на километър 152 на АМ "Тракия", заради пътен инцидент. Част от каменен товар, превозван от камион е бил изсипан на пътя, след което е последвало верижно ПТП с четири леки автомобила.  Щетите са само материални. Пътното платно е било разчистено изключително бързо и няма опасност от причиняване на тапа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase