Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за поведението на поредния собственик на домашен любимец, оставил кучето си без надзор.

Ето какво е оплакването на възмутения съсед: "Живея в с.Волуяк. Имам съсед, собственик на ротвайлер. На 26.08.2020 г., около 18.00 ч., видях пуснат ротвайлер без каишка и намордник около оградата на къщата ми. Съвсем наблизо моето и други съседски деца си разхождаха малки кучета на каишка. На разстояние от ротвайлера беше един от живеещите с кучето младеж. Помолих го да върже кучето заради децата, той не само, че не го върза, но започна да ме обижда. Доста хора станаха свидетели на случката, но никой не се намеси и така ротвайлерът се разходи, след това съвсем спокойно се прибра в дома си, разбира се без каишка. Имало е и случаи кучето да излиза от границите на имота и само по случайност не се е стигало да инциденти досега. В близост в почти всяка къща има деца, които сами ходят на училище и излизат да си играят. Моля да бъде направена проверка и каквото е необходимо, за да не се стига до трагични инциденти с поредното куче-убиец. Предварително благодаря".

Наш редовен потребител отново сигнализира за проблема във влака Перник-София. "След подадения сигнал на 19.08.2020 г за пореден път Ви пиша, че днес отново композицията на посочения влак беше малка и недостатъчна да поеме всички пътници от Перник за София. Близо 100 човека пътувахме правостоящи, невъзможно бе да се спазва никаква предпазна дистанция и да се проверяват превозните документи, тъй като е невъзможно каквото и да било придвижване на контролиращите във влака. Отново Ви обръщам внимание да вземете необходимите организационни мерки за увеличаване на композицията и за нормално пътуване. В противен случай се създават предпоставки за отлив на пътуващи с БДЖ или пътуване без заплащане /гратис/“.

Завършваме днешния обзор с молба от наш потребител за асфалтиране на улица в район "Възраждане“. Според него повече от година са се образували огромни дупки и всеки път при проливен дъжд те стават все по-големи и е редно да се направи необходимото. Също така предлага в зелената част на района да се поставят пейки за седене в междублоковото пространство.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase