Снимка: БГНЕС

Четирима души са задържани при няколко спецоперации на територията на Дупница. Градът е под полицейска блокада.

Още по темата
На място пристигна главният прокурор Иван Гешев. Той потвърди, че едната операция е свързана с изчезването на Янек Миланов.

На всички входно-изходни артерии са разположени екипи на жандармерията, предаде Нова тв.

Претърсва се районът на аварийното летище в село Крайници. Проверява се и квартал "Бистрица", където живеят изчезналият мъж и Васил Капланов, с когото последно Янек е бил.

"Претърсват се 120 кв. км. Ако трябва, полицаите ще останат тук няколко дни, докато не се претърси цялата тази площ", заяви Иван Гешев. Претърсват се и помещения, и обекти.

Пред журналисти Гешев обясни, че Васил Капланов е задържан по друго досъдебно производство.

Именно Капланов е последният, който е бил видян с 43-годишния Янек Миланов, който изчезна на 31 юли. От началото на август Янек е обявен за издирване.  

"Ангажирани са множество държавни институции, предстои доста сериозна работа за ситуацията в Дупница. Това не е краят, а само началото", каза Гешев.

Другата операция е на територията на целия град. В нея участват служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", Националната полиция и отряда за борба с тероризма. Проверяват се автомобили, автокъщи в района, заведения и хотели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase