Снимка: Pixabay

Загиналата жена при инцидента с джета в морето край Балчик е получила черепно-мозъчна травма, съобщиха от Окръжната прокуратура в Добрич за воденото разследване.

Още по темата

Тежкото произшествие стана на 22 август източно от централния плаж в града. Мъж на 47 години при управлението на собствения си джет попада на далян, на който дървените колони са свързани със стоманени въжета, припомнят от прокуратурата.

При съприкосновението с въже мъжът пада във водата, а 27-годишната загива на място.

При аутопсията е установено, че младата жена е получила и контузия на мозъчния ствол и друга травма. Управлявалият джета, който е настанен за лечение в МБАЛ-Добрич, е в средно тежко състояние и е интубиран, не може да бъде разпитан, каза окръжният прокурор Радослав Бухчев. И на двамата са взети проби за алкохол и наркотици като резултатите се очакват.

Държавното обвинение е изискало информация от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури за статута и функционирането на даляна, а от "Морска администрация" - за регистрацията на джета.

 

Коментари Напиши коментар

76

....

преди 1 година

До всички злобни душици...чичака както го наричате и момичето се познават цял живот..от едно село къща до къща...Много лоши станахме хората..без знаем плюем като ***...

75

03.08.2006 - карти

преди 2 години

ИА Морска администрация изготви информационна брошура по решение на ръководството на Министерството на транспорта с цел да се повиши нивото на информираност.Предназначена е за гражданите, които работят и пребивават през активния сезон в крайбрежната зона и ще бъде разпространявана безплатно.https://mtitc.government.bg/archive/print.php?category=92&id=2048&print=yes

74

Далянът е обозначен

преди 2 години

Вижте сканираната книжка Разположение на техническите съоръжения за стационарен риболов по българското черноморско крайбрежие, стр. 3 - в района на Балчик (дебелата червена линия обозначава мястото на далян):morskivestnik/compass/docs/082008/images/IAMA_broshura.pdf2 стр.: "ИА "Морска администрация" препоръчва да се избягва движението в близост до обозначените в картите технически водни съоръжения, както през светлата, така и през тъмната част на денонощието."