Снимка: Pixabay

Все още се изясняват причините около трагедията, при която 27-годишна жена загина при инцидент с джет на централния плаж в Балчик. Не е ясно и защо е липсвала необходимата маркировка и обозначение за рибарските мрежи през които е преминал джета. Продължава разследването по случая. 

Експертите трябва да определят скоростта, с която се е движил джетът. Това заяви специалистът по джетове Християн Попов пред Нова ТВ.

Още по темата

Той съветва хората, които не са карали такова превозно средство първо да си наемат.

"Джетовете под наем се контролират от т.нар. "джет контрол система". По всяко едно време той може да бъде спрян, може да бъде подаден звуков сигнал към водача. Предварително той трябва да бъде инструктиран къде са позволените зони и къде има опасности", обясни Попов.
 
Той обясни още, че всеки водач на джет трябва сам да преценява скоростта, с която го кара. "Винаги наблягаме на даляна, на който стана инцидента. Предупреждаваме да се спазва дистанция от него", допълни експертът.
 
В събота в района на централния плаж в Балчик стана инцидент с джет, при който почина 27-годишна жена. Той е станал при преминаване през необозначен далян. Ангел Ангелов, спасител на съседния плаж, е станал свидетел на случката.
 
"Беше след работно време. Около 18.15 часа си прибрах оборудването и дадох последен сигнал на плажа. Тогава чух сирена на линейка и реших да погледна. Колегите ми казаха, че има инцидент и ме извикаха. Извадихме момичето. Просто реагирах професионално", каза той.

 

Коментари Напиши коментар

48

Веско

преди 2 години

На таляна мястото е в морето, където преминава рибата и се правят от хиляди години. Сега на някви им е кеф да се возят с играчки и дай да маркираме всичко да им е удобно!? Същата логика имат и тези дето искат достъп с коли до къщите си изградени в паркове. Същия модел искат и вила на плажа и после го ограждат. Подобни са и онези дето искат да се качат с джипа до Рилските езера, че и по-нагоре. Ама не били мутр-и. Никакво съжаление!

47

Саксофонов

преди 2 години

До До 48Дали искаш това да ми го кажеш в лицето?

46

Саксофонов

преди 2 години

Вбесяват ме такива форумни разбирачи, дето много разбират от карми и кой какво заслужавал.