Снимка: Кадър, bTV

Ремонт на опасни дупки на улица в Силистра възмути жители от квартала, защото в едната дупка бяха нахвърлени керемиди и пръст. Уличката е единствен вход и изход за десетки автомобили, които преминават всеки ден, събощава bTV.

"Между две шахти има огромен кратер - дълбок е сигурно 1.5-2 метра и толкова е широк. Асфалтът се държи на магия в момента", споделя Валери Стойчев.

Стефка количкова също е разтревожена от празното място под асфалта и има защо. "Видях, че дупката се отвори преди 40 дни. Очаквах, че някой ще я запълни. Тогава реших да отида лично да подам сигнал общината да режи проблема", обяснява жената.

След като неколкократно подава сигнал, кметът на общината разпорежда пропадналото пространство да бъзе запълнено.

"Излязох, видях една кола на общината с четирима работника. Носят два чувала пълна с цигански керемиди и счупени плочки, 2-3 чувала, хвърлиха ги в дупката барабар с чувалите", обясни Валери Стойчев.

Отивайки на място, работниците установяват, че ремонтът не е по възможностите на общинското предприятие, затова община Силистра наема външен изпълнител с подходяща техника да направи съответния ремонт, който ще бъде направен в близките един-два дни.

Дотогава жителите на квартала са решили да предупреждават шофьорите, които минават оттам. Очакват всеки момент асфлатът да пропадне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase