Снимка: Pixabay
26-годишен безработен мъж от Клисура е изнудвал по Фейсбук две жени на по 21 и на 33 години с техни голи снимки за пари.
 
21-годишното момиче не му е превела исканата сума и е уведомила полицията, но втората на 12 август му е превела 500 лева.
 
Това съобщиха на пресконференция новият апелативен прокурор на Пловдив Тодор Деянов и шефът на ОД на МВР в града ст. ком. Йордан Рогачев, цитирани от "Монитор". Те уточниха, че случаят е бил разкрит по време на последната специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, която е била проведена в карловските села Розино и Христо Даново.
 
Мъжът е бил задържан за 72 часа и му е било повдигнато обвинение.
 
"На 17 август 2020г. в Районното управление в Карлово се е оплакала 21-годишна жена, че с нея в социалната мрежа „Фейсбук“ на 16 август се е свързал мъж. Той е бил с фалшив профил. Поставил й е условие, че ако до 17 часа на 17 август не му преведе сумата от 350 лева, ще я злепостави в публичен сайт в интернет, като смята да качи нейни неприлични снимки. Той й изпратил банкова сметка, в която тя да преведе сумата", разказа Деянов. 
 
По думите му случаят е докладван на Районна прокуратура в Карлово. Наблюдаващият прокурор ще трябва да прецени дали да поиска постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо задържания 26-годишен мъж.
 
21-годишното момиче от Карлово се сетила, че преди около две години и половина участвала в конкурс за манекенки. Тогава отново по интернет с нея се свързал мъж й и предложил да участва в този конкурс, като трябва да изпрати свои снимки. Първите били с дрехи, имало такива по бански, но и голи снимки. Момичето тогава признало на близките си за снимките и не се поддала на изнудването на мъжа от Клисура. Излиза обаче, че той е открил нейните снимки в интернет и е решил да я изнудва. Разследващите смятат, че компютърната му грамотност е на много добро ниво. Мъжът няма криминални прояви и до момента не е влизал в полезрението на властите.
 
Повдигнато му е обвинение за изнудване по член 213А, ал1, за което законът предвижда затвор от 1 до 6 години и глоба от 1000 до 3 000 лева.
 
 

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 3 месеца

Значи излиза, че тоя е намерил голите снимки в нета и после я е заплашвал, че ако не си плаща ще ги поства обратно в нета?!?!? каква тъппня е това по дяволите???

39

Тцтцтц

преди 3 месеца

....снимки.....с нощно шкафче....

38

kaputt

преди 3 месеца

"..мога да ви кажа откъде е дошла всяка стотинка от моето богатство ,но не ме питайте за 1вия милион"