Снимка: Pixabay
Жители на пернишкото село Рударци редовно остават без вода заради чести аварии. Улиците в селото пък седят разкопани от месеци, а по главния път тече вода. Жителите твърдят, че преминаващите тежкотоварни автомобили допринасят за развалянето на шосето, предаде bTV. 
 
Хората също се оплакват, че токът спира всеки ден, а заради лошата настилка автомобилите им се развалят. 
 
Селото има проблем с водата откакто започват проблемите с водоснабдяването на Перник. Местните казват, че е парадокс улиците в Рударци да са кръстени на реки, а да нямат вода с дни.
Още по темата
 
Кметът на селото Богдан Богданов обяснява, че проблемите съществуват от края на 2019 г., а към момента нещата вървят бавно и трудно. Той призовава жителите на Рударци за търпение. 
 
"Има възложители и хората трябва да питат тях дали проектът върви и дали се спазват сроковете", заяви той. Кметът добави, че трябва да се измисли алтернатива и камионите да преминават по друг път. 
 
Богданов заяви, че до 40 дни се очаква да приключи вторият етап от подмяната на водопровода. От ВиК също потвърдиха крайния срок. 
 

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 2 месеца

21-ви век "развита" България! Байраци горе!!!!!

4

Анонимен

преди 2 месеца

До Предприемач

трябва да се не*нормален да си купиш къща за 1,8 мил. в това забутано село, на 1час от Сф. За тези пари бих си взел 2 бр. в Бояна или най-добре 1 бр. в Калифорния.

3

Предприемач

преди 2 месеца

Успешните хора в Комплекс Делта Хил имат непрекъснато водоснабдяване от рилския водопровод. За бедните не знам как е