Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ситуацията с безводието в Перник може да се повтори по цялото българско Черноморие, предупреди министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ.

Още по темата

„Язовир "Камчия" захранва цялото Черноморие, и ако за Варна имаме решение през Девня и яз. "Цонево", то за Южното Черноморие... на Нова година "Камчия" беше 100 млн. куб. метра, сега няма и 60.Нужен е спешен ремонт на яз. "Порой" и яз. "Ахелой“, каза той.

Според него с 50-60 млн. лв. в момента може да се спаси следващия летен сезон.

В Рила трябваше да се направят пътеки с чакъл, за да може по тях да вървят хората и да не съсипват планината. Има прокурорска проверка, проектът трябва да се възстанови, мястото на багерите не е в Рила, допълни министър Димитров.

В четвъртък ще има възстановяване на пътеките, материалите за пътеките ще се качват с коне. Ще има и информационен център с база на планинските спасители.

Според министър Димитров проблемът с джиповете, които качват туристи към Седемте рилските езера, ще бъде прекратен след 13 август, тъй като зоната до парка ще стане под контрола на Парк "Рила" и РИОСВ-София.


 

Коментари Напиши коментар

101

До 103

преди 5 месеца

Казал съм, че данни за качеството на водите може да се намерят на сайта на БДЧР-Варна. Макар и непълни и с някои изключения, в общи линии качеството на водите на Цонево покриват изискванията за кат.А1 по Наредба 12. Това донякъде обяснява защо не си имал определени приключения след пиенето на вода от язовира. Друга част включва доброто здравословно състояние и имунитет до момента, но те не са вечни, нито се разпростират върху всички. Така че, някой друг може и да не сподели твоите впечатления.

100

Анонимен

преди 5 месеца

Лакомията ще ни затрие! Бетонираха Черноморието, протягат алчни ръчички и към планините.
Симеоновските езера са съвсем до София, който не е виждал залудо похарчени европейски пари, да отскочи до Симеоново и ще види няколко бетонирани гьола пълни с *** вода. Те това са им езерата! Това са замислили и за Рилските езера. Трябва да ги спрем!

99

Анонимен

преди 5 месеца

до 102
Добре, нека да има хиляди отрови в тази вода на Цонево.
Що не ме хвана нито един път разстройство, както твърдиш ТИ че ще ме хване, ако пия от този язовир вода?
А не съм пил един или два пъти...
10 години през летните ваканции като съм за риба почти всеки път съм пил вода от язовира, защото на 35 градуса и водата от раницата бързо свършва.
Що един път не ме хвана разстройство от тази вода?
Нали си ЕКСПЕРТ?
Кажи????