Протест заради безводие се проведе днес от обитатели на местността "Панорама" край Варна. Тази сутрин те затвориха едното платно на пътя за Северното Черноморие. Започнаха и подписка, в която настояват за спешни мерки и решаване на проблема, съобщава Bulgaria ON AIR.

След четири години без вода, обитателите на вилната зона Панорама в близост до Златни пясъци излязоха на протест. Близо 200 семейства, които редовно плащат данъци, са засегнати от проблема.

Хората заплашват с ежеседмични протести и цялостна блокада на пътя за северните ни курорти, ако и сега никой не ги чуе.

Районът попада в землището на община Аксаково и още няма устройствен план. Затова единственото, което може да направи администрацията било да съдейства за среща при областния управител, на която на по-високо ниво, да се търси изход от ситуацията.

Още за трудната ситуация вижте в следващия репортаж

Коментари Напиши коментар

14

Владо

преди 6 месеца

Там е свлачищен район, каква канализация искат?!

13

ala bala

преди 6 месеца

сега като вдигнаха панаир и ве4е 6те имат вода до края на сезона задължително и със СИГУРНОСТ,което само доказва 4е всъ6тност така наре4ената су6а е уми6лена и предизвикана

12

ala bala

преди 6 месеца

ами за сведение на вси4ки освен тази вилна зона,проблеми с водата има6е и на цялата отсе4ка между Албена и Бал4ик-даваха го и по някоя телевизия скоро,но проблема всъ6тност е такъв 4е вода има но се отбива УМИ6ЛЕНО тъй като не стига вода за съседни талибански села,а именно те са тези които гласуват за когото трябва и така се стига до това 4е тези села имат вода лятото за сметка на хора които имат вили,пла6тат си данъците и т.н но ползват имотите си 2-4 месеца през лятото и едва ли не не са о6тет