Остава в сила обявеното бедствено положение заради пожарите в Хасковско. Огнената стихията, която два дни бушува край ямболското село Лесово, успя да премине река Тунджа. Тя стигна до хасковските общини Тополовград и Свиленград.

Критична и пожароопасна остава и ситуацията в районите на Харманли, Хасково и Димитровград.

Още по темата
Обявено е бедствено положение в 5 общини на областта, а потушаването на огнената стихия е изключително затруднено, заради силният вятър променящ непрекъснато посоката си. Късно снощи се наложи и евакуация на населението на село Присадец.

Тонка и семейството ѝ са изкарали безсънна нощ, след като огнената стихия достигна до къщите в тополовградското село Присадец. Временният им дом сега е кметството на съседното село Радовец.

"Много се уплашихме. Аз се уплаших повече заради децата, не заради мен. Децата започнаха да плачат", сподели Тонка Кръстева пред Bulgaria ON AIR.

В село Радовец местните също са силно притеснени. Синът и съпругът на Василка са доброволци на огнения фронт.

"Да помагат, да спасяват, не само нас, селото изобщо. Ние горяхме преди много години, имаше и жертви от селото тогава", каза жителката на село Радовец Василка Инджова.

Пожарът се разпростира в периметър от около 15 км. В потушаването му са включени десетки пожарни екипи от страната, служители на горски стопанства, гранична полиция, военни и земеделци с техника.
 

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 6 месеца

До 46. В тези така наречени медии човек и датата не е сигурен дали е вярна!

56

Дидо

преди 6 месеца

Благодарете на мафията, че няма самолети и хеликоптери за борба с пожарите... Другия път като ви дойде пак на "инспекция" еще района, пак излезте и му ръкоплякайте... Овце

55

Don Zucca

преди 6 месеца

Баш пожарникарят 10 години се скъса да усвоява, а един самолет за гасене на пожари не се сети да купи. Експерт... по чекмеджетата и кърджалийските дами.