Снимка: БГНЕС, архив

Започваме днешния обзор в платформата Helpbook.info с добрата новина, че отговорните органи са се съобразили с молбата на наш потребител за реновиране на влаковата гара в Нова Загора.

Ето какво пише в самия сигнал: „Национална компания " Железопътна инфраструктура" е сключила договор за реконструкция и модернизация на гаров комплекс Нова Загора. Необходимо е при изпълнението да се съобразят с мнението на новозагорци при ремонтите да не се събаря 100-годишната каменна гара, а да се ремонтира и модернизира. Обновяването и въвеждането на нови интелигентни системи може да се извърши без изграждане на ново приемно здание - тип павилион.“

В платформата получихме множество сигнали за детски площадки в окаян вид. Една такава се намира пред новоизградена поликлиника в Шумен. Видно от изпратените снимки е отчайващата мръсотия около пейките и катерушките, преливащите кошчета и разпиляните опаковки около тях. Според нашия потребител не е редно малки деца да играят при тези условия.

След подаден сигнал за опасна детска площадка в квартал "Левски-Г“, съоръженията на същата са били премахнати, но така и до този момент не са заменени с нови. Авторът на сигнала се интересува предвижда ли се поставянето на нови уреди и има ли шанс децата в района скоро да могат да играят на нея.

Социалните мрежи бяха засипани със снимки, на които се вижда ужасното състояние на покрива на едно от най-старите училища в столицата - Софийската техническа гимназия. По този повод получихме сигнал с въпрос какво се случва със сградата и има ли някой полза от положението, в което е. За радост се оказа, че фотосите са стари, а към днешна дата техникумът е ремонтиран и в сравнително добро състояние.

В случай, че забележите нередности, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 година

До док 8Ти като избяга от село в София голяма работа ли стана.

8

Док

преди 1 година

И за какво им е на Команчитее(там бели вече няма) нова гара? Нима си плащат билетите? Те са свикнали да се возят без пари на железния кон.

7

Новозагорец

преди 1 година

До 6 Виж който и да си!Това че сме излезли от Нова Загора.Не ни прави по малко интелигентни!И само да те светна! Политиката е пари и само пари! Никога Не съм гласувал за ГРОБ! Най малко пък сега! Те са пътници! Натискат се ЗА ДА УСВОЯТ Евросредствата за които са протривали ръце знаейки какво очакват!-:) И Такив елементарни като теб им помагат да се докопат до тях! ГЕРБ отдавна е вредна за България! Пътници са!Протестите ще се усилят! Не се заблуждавайте че ще ги търпим още да царуват! ДОЛУ МУТРИ