Оградата, която преграждаше пътя към плажа до т. нар. летни сараи на Ахмед Доган, от днес е премахната. Това установиха активисти, които инспектираха на място. До плажа вече се стига спокойно.

"В момента оградата е наполовина премахната и това е очевидно след като са разбрали, че ние ще идваме. Надяваме се тази ограда да не бъде възстановена", коментира Иво Мирчев.

Още по темата


Мястото от днес е със свободен достъп, дори има плажуващи.

"Думите на пазача "А, вие, за плажа ли сте?" звучаха леко иронично, но за нас е важно администрацията на кмета да вземе мерки трайно да реши този проблем, за да не продължим да получаваме сигнали, че пътят е преграден и не се допускат граждани по него", посочи Димитър Найденов - общински съветник от "Демократична България"- Бургас.

От "Да, България!" настояват държавата да актува плажа като държавен, защото той не фигурира така в кадастралните карти, и искат яхтеното пристанище да бъде разрушено. А днес до резиденцията се извършваха строителни дейности.

Вижте още в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

49

о, за радевата тиква

преди 4 седмици

Разбра се, за някакъв *** плаж се борили. Това им беше и цялата платформа на христо комуниста. Цяло чудо как не си отидоха с Майчето на тротоара. Герб никога не е репресирал и не е преследвал други партии. Но начело с ПП и БСП - вече се започна. Ще има и концлагери.

48

do мери

преди 4 седмици

До мери, Абе Мери какво общо имат с Росенец и Доган твоите гербери? Доган е създаден и управлявал само с БСП, той е ченге от ДС, БСП го допуснаха навсякъде и във всичко. Нещо или ти е слаба паметта или се малка на години, или ти е платено, все глупости са това. Да се повтарят безкрай лъжите на БСП, то същото е и с Да-то на Иванов. Горкият - матерен комунист, какъвто друг няма -вижте му само родителите! Боже, омръзнаха тия лъжи!

47

НЕ Е САМО ДОГАН

преди 9 месеца

СЛЕД НЕГО ВЕЧЕ ИМА ПОСТРОЕНИ И ДРУГИ ПАЛАТИ НА МОРСКИЯ БРЯГОЛИГАРСИТЕ СИ КАЗВАТ > " ЩОМ ЗА ДОГАН МОЖЕ, ЗНАЧИ И ЗА МЕН МОЖЕ "