Снимка: БГНЕС

14 случая на заразени с коронавирус са регистрирани на 3 август 2020 г. в област Стара Загора. Общият им брой към момента е 290.

Вчера до 15.00 часа в инфекциозно отделение на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ са хоспитализирани общо 10 души, от които 2-ма са новите пациенти. В Клиниката по анестезиология и интензивно лечение са настанени 3-ма пациенти, съобщиха от РЗИ в Стара Загора.

Поставени под карантина към днешна дата са 246 лица. Броят на хората с изтекла карантина в областта е 8552.
Общият брой на починали от коронавирус в областта е 16 души.

От РЗИ допълват, че разпространението на COVID инфекцията е в дифузен стадий. Повишаването на броя на положителните PCR проби е закономерно следствие от няколко фактора, като водещ е неспазването на противоепидемичните мерки – ползването на лични предпазни средства и социална дистанция.

Важно е също и постоянно повишаващият се брой на проведените изследвания. Версията, че случаите на зараза ще намаляват заради летните горещини, не е актуална. В област Стара Загора не е регистрирана висока смъртност.

Фокус към момента е превенция и защита на рисковите групи от домове за предоставяне на социални услуги за деца, възрастни и хора с увреждания, както и детски заведения – детски ясли и детски градини.

Ежедневно до 22:00 часа работи дежурен екип, извършващ епидемиологични проучвания и работа с Единния информационен портал за COVID-19.
 

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 3 месеца

Вероятно са ромовете ...

3

Протестни неволи

преди 3 месеца

Не са тези от протеста нали? Бабите и дядовците им вероятно!?

2

резултат

преди 3 месеца

На протеста спаха цяла нощ и не се знае кой с кого.