Снимка: БГНЕС

Нови проби бяха взети от единадесетте зони за водоснабдяване по поречието на р. Марица. Проверката е извършена от РЗИ-Хасково през днешния ден. Това съобщават  от РЗИ.

Още по темата

Пробите са взети от краен потребител във всички вододайни зони, захранващи 48-те населени места, в които водата е забранена за пиене и готвене след решение на Областния кризисен щаб във връзка с инцидента до река Марица, в района на община Димитровград.

Пробите се изследват за микробиология и физикохимични показатели в лабораторията на РЗИ-Хасково и паралелно са изпратени за анализ по допълнителни показатели в лаборатория на РЗИ-Пловдив.

Очаква се резултатите от пробите да излязат в следващите дни, след което от РЗИ-Хасково ще предприемат мерки, съобразно получените резултати.

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 седмица

Марица е отровена от 50 години- не от 30! България пък е отровена от 76 години- запиши си го в тефтерче и повече никога не го забравяй, Кичука Майна!

4

Германска пивоварна

преди 1 седмица

Няма страшно, сигурен съм, че до една седмица премиера ще обяви, че е на 100% идеална за къпане!

К'во не и харесват, незнам?

3

Кичука Майна

преди 1 седмица

Марица от 30г години е отровена и не става ни за пиене ни за къпане ,а в нея няма нито жаби нито риба. Не е защото вчера някой е проверил нещо това са над 30г и все е така. Никой не му дреме за природата и реките в България .Всичко умишлено и систематично се отравя.Къде са палатковите олиг френи да питат кой отрови марица 30г. Къде е ***.