Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

19-годишното момче, което почина днес от коронавирус във Велико Търново се е заразило по всяка вероятност в дискотека. През лятото абитуриентът от Строителния техникум се отдавал на любимото си хоби - музиката и водел партита в едно от нощните заведения в града.

Още по темата

Младежът бил приет да следва във Висшия институт за архитектура и строителство. Балът му за завършване на средното образование бил в края на юни, а първите симптоми са се появили на 7-и юли. Лекарите са приложили дори терапия с кръвна плазма, за да спасят младия пациент, но организмът му не издържал, предава "24 часа".

Д-р Стефан Филев, директор на областната болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново коментира, че момчето било докарано при тях в тежко състояние. "Положихме всички усилия, за да го спасим. Дайте идея - как да убедя младите хора, че спазването на дистанция, ограничаването на контактите, носенето на маски не са ограничение на свободата, а спасение от вируса!", каза лекарят.

Според близки на починалото момче кметът на Велико Търново Даниел Панов е положил също огромни усилия, търсейки консултации от медици в София, които от първия ден на заразата са на първа линия и проследяват развитието на болестта и терапиите, от които тя се влияе.

Абитуриентът от строителния техникум не е празнувал бала със съучениците си от Американския колеж "Аркус" във Велико Търново, където се заразиха с COVID-19, по данни на Регионалната здравна инспекция в града, 60% от присъствалите момичета, момчета и техните учители.

Тържеството на училището се проведе на 27-и юни, а общо 42-а души са присъствали - 23 бяха заразени.
Родители и абитуриенти допускат, че масовот заразяване е станало в дискотека, където те са пушили наргилета, при което не са били спазвани условията за хигиена.
 

Коментари Напиши коментар

123

ES

преди 4 дни

Вие сте пълни *** .С момчето са си правили експериментално лечение .Давали са му лекарство ,което е експериментално,т.е не е доказано как действа .Правете си изводи ! Никои не умира от пневмония .Дано всички някой ден си платят .

122

Анонимен нетрол

преди 1 седмица

Тези статии са създадени само за работно поле на платени и неплатени тролове.
Мир на *** на това момче, много рано е бил натоварен с тежка работа и големи амбиции... 19-годишните преживяват смазващ натиск от родителите, приятелите и изискванията на социума (системата).
Което доказва още веднъж, че живота е оцеляване.
А хуманността се изразява с лицемерна загриженост.

121

Анонимен

преди 1 седмица

Да дават на всички пари, заразените са на първа линия, не само на мед. персонал.