Снимка: БГНЕС

Възрастен столичанин се загуби в гората край летовището "Атолука", намиращо се край брациговското село Равногор, съобщават от МВР - Пазарджик.

Мъжът бе открит малко по-късно. Случката се разиграла в събота сутринта, когато възрастна двойка от столицата, притежаваща вила в летовището, решили да се разходят в гората. Целта на пенсионерите била да се порадват на планината, да наберат гъби и билки. По време на разходката двамата се разделили, за да обхванат по-голям периметър, предава "Монитор".

Когато се върнала на уреченото място обаче жената не открила своя 78-годишен съпруг. Минали няколко часа, а от него нямало вест. Тогава тя подала сигнал на телефона за спешни повиквания 112. За издирването на мъжа били сформирани няколко групи, в които взели участие полицаи от РУ - Пещера и участъка в Брацигово, пожарникари от противопожарния участък в родопския град, лесничеи от ДГС - Пещера, доброволци от вилната зона край "Атолука" и село Равногор.

На по-късен етап се включили и спасители-доброволци от група по пещерно спасяване в Пещера, а от другия край на планината тръгнали и няколко души от съседното село Нова махала. Някои били пеш, други с високопроходими автомобили, като издирвали мъжа почти до полунощ.

С влошаването на времето започнал валеж от дъжд и в комбинация с непрогледния мрак наложило търсенето да бъде преустановено. Рано сутринта в неделя екипите отново влезли в действие и за радост около 9.00 часа възрастният столичанин бил открит невредим в гората. Той е транспортиран с линейка до Брацигово, където е прегледан от лекар и предаден на семейството му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase