Снимка: БГНЕС
ПТП-тата с тежък и фатален край напоследък зачестяват. За последните три дни са станали седем катастрофи, при които 10 души са загинали, а един е тежко пострадал. Това каза инспектор Николай Крушарски от "Пътна полиция" към ГД "Национална полиция", предаде bTV. Той допълни , че статистиката е наложила МВР да направи и анализ. 
 
Той е показал, че повечето инциденти са в следствие на неправилно направени маневри, навризане в насрещното платно и недостатъчен контрол на автомобила. От днес до понеделник започва специализирана полицейска акция в цялата страна. Акцията ще се проведе на два етапа. 
 
От днес до 14 ч. в петък КАТ засилва контрола в малките населени места. Служителите на КАТ ще следят за шофиране след употреба на алкохол или наркотици, неправилни маневри и на задължителната застраховка Гражданска отговорност. Вторият етап ще се съсредоточи върху водачите, които карат с превишена скорост на магистралите, първокласните и второкласните пътища в страната. 
 
"Излизайки от населените места, водачите рязко увеличават скоростта, правят неправилни маневри, вследствие на което стават тежки инциденти", допълни още инсп. Крушарски. Той посъветва водачите да сядат зад волана, когато са добре отпочинали. 
 
По повод на зачестилите инциденти на АМ "Тракия" край Стара Загора, от Пътна полиция допълниха, че патрули следят за движението в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase