Снимка: БГНЕС
ПТП-тата с тежък и фатален край напоследък зачестяват. За последните три дни са станали седем катастрофи, при които 10 души са загинали, а един е тежко пострадал. Това каза инспектор Николай Крушарски от "Пътна полиция" към ГД "Национална полиция", предаде bTV. Той допълни , че статистиката е наложила МВР да направи и анализ. 
 
Той е показал, че повечето инциденти са в следствие на неправилно направени маневри, навризане в насрещното платно и недостатъчен контрол на автомобила. От днес до понеделник започва специализирана полицейска акция в цялата страна. Акцията ще се проведе на два етапа. 
 
От днес до 14 ч. в петък КАТ засилва контрола в малките населени места. Служителите на КАТ ще следят за шофиране след употреба на алкохол или наркотици, неправилни маневри и на задължителната застраховка Гражданска отговорност. Вторият етап ще се съсредоточи върху водачите, които карат с превишена скорост на магистралите, първокласните и второкласните пътища в страната. 
 
"Излизайки от населените места, водачите рязко увеличават скоростта, правят неправилни маневри, вследствие на което стават тежки инциденти", допълни още инсп. Крушарски. Той посъветва водачите да сядат зад волана, когато са добре отпочинали. 
 
По повод на зачестилите инциденти на АМ "Тракия" край Стара Загора, от Пътна полиция допълниха, че патрули следят за движението в района.

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 месеца

Просто трябва да се приеме положението такова, каквото е - Бай Ганьо не обича да спазва закони... еле пък ако има и далаверка, ддснце скрито и пр. та си вземе мощна кола. Проблема започва още от спирането на забранени места "само за малко" та се мине през цялата палитра. Манталитета ни е сбъркан... не глоби дори времето не знам дали може да поправи това.

17

Анонимен

преди 6 месеца

Кой може да спре мутрите да карат с 280 км и да убиват. Карат коли за 300 хиляди тия са тръгнали да ги плашат с 1000 лв глоба. Сме, шници сте бе. Клоу, ни. Вчера ме задминаха като пътен знак пет състезатела с огромни коли. Карах със 140 а неможах да видя и марките на колите им. Рестарт на държавата всички с много пари да докажат произхода им и конфискация на всичко за което немогат да докажат с какви пари са купени. Времеее народа да си върне държавата а Мутрите и Тиквите в Затвора.
.

16

Анонимен

преди 6 месеца

С тировете кога ще се справите , 30- тонни камиони се правите ,че все едно ги няма на пътя поне ги вкарайте със закон само в дясната лента и както е на запад- до 90км в час да има дистанция между тях 100м , а не като се залепят по 3-4 с 20 м между тях