Снимка: Pixabay

Варненка разказа за перипетиите си с коронавируса и как й се е наложило да изкара две карантини в България, след като се завръща от Англия. Тя сподели, че сама е открила, че е станала носител на заразата, след като се е изследвала в частна лаборатория.

"Прибрах се от Англия с полет от Лондон в началото на юли. Тогава все още имаше 14-дневна карантина за пристигащите от Острова. Изолирах се в отделен апаратемнт от близките си и 14 дни стоях там, напълно сама, без да се виждам с никой. След изтичането на периода, за мое собствено успокоение реших да се изследвам, преди да се срещна със семейството си, за която среща бях зажадняла от вече близо година. Тестът излезе положителен. Свързах се с РЗИ-Варна, от където ми направиха втори тест - също положителен. Така започна моята втора 14-дневна карантина, през която какви ли не мисли ми минаха през главата. Като превъртам спомените си назад, в първата седмица, след като се прибрах от Англия, ме боля леко гърлото, пих чай, хапчета и за три дни ми мина. Не съм имала температура или някакво друго неразположение. Според мен съм се заразила тук на летището в София, където ни държаха близо 2 часа всички пристигнали, в затворено помещение, без особени предпазни мерки, за да попълваме документите за задължителната карантина", разказа пред репортер на Агенция "Черно море" 36-годишната варненка.
 
През тези 28 дни никой нито е потърсил, нито е проверил младата жена дали спазва наложената й карантина. 
 
"Нито полиция, нито РЗИ, въпреки че обещаха да ми се обадят при изтичнаето на вторите 14 дни, за да ми направят нов тест. Така на 15-ия ден ги потърсих сама. Вече повече от две седмици съм чиста, но сега не мога да се прибера обратно в Англия, където е моето семейство й работата ми, особено като знам, че ме очаква нова карантина, но там нещата са напълно различни!", сподели още жената.
 
За област Варна общият брой на регистрираните случаи на коронавирус достигнаха 561, съобщават РЗИ - Варна, цитирани от chernomore.bg.
 
Хоспитализирани в Инфекциозна клиника в града са 31 пациента със средно тежко увредено състояние. 404 лица, които са с леки симптоми или без симптоми, са поставени на домашно лечение.
 
Излекувани са 120 лица.
 
Още новини от Варна можете да четете ТУК

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 7 месеца

Най-големият театър в историята на човечеството върви вече половин година!

71

Анонимен

преди 7 месеца

За да не се разболяваме масово значи имаме имунитет от предишни епидемии на подобни коронавируси които са минали леко. Само че има други държави където нямат такъв имунитет и вируса ги накъса.
Вместо да се радвате че се оказа че сме повечето защитени се надпреварвате кой по- злобно изказване да направи.
Няма по света по крив народ от българския. Все за нещо трябва да мрънка.

70

Анонимен

преди 7 месеца

Баси кривотиите са тея българи. Вместо да се радва че като се е заразила не се е разболяла тя търси кусури на всички.
Тука в Германия да не мислиш булка че някой ти обръща внимания. Даже не те тестват ако си бил контактен със зразен защото са скръндзи.