Първата детска площадка за деца със специални нужди откриха в Русе. Площадката за деца и младежи с увреждания се намира в Дневен център "Милосърдие” към Каритас.

Това е единственото подобно съоръжение в Русе. А децата със специални нужди вече могат свободно да го посещават, съобщава Bulgaria ON AIR.

Борис е на 6 години. Детето се ражда с хидроцефалия и впоследствие развива детска церебрална парализа.

"Досега нямахме шанса да имаме такава площадка и откакто се получи децата са много щастливи. Борко идва с голямо желание, само за нея ми говори, как се пързаля по пързалката, как си играе с дечицата. Общо взето е щастлив, по-хубаво е на въздух", сподели майката на момчето Елена Николова.

Съоръжението насърчава децата да развиват дигиталните си умения. Част от занимателните игри и настилката са дарени от русенска фирма.

Според специалистите е изключително важно децата със специални потребности да се социализират и да прекарват време на открито.

Коментари Напиши коментар

5

Бургазлия

преди 1 година

В Бургас има такав6 от няколко години

4

Анонимен

преди 1 година

Не една няколко във всяко населено място, пари има, акъл няма.

3

Браво!

преди 1 година

Прекрасна новина и със здраве да си я ползват децата! А на ***, коментирали по-долу, ще кажа само, че кармата е гадна *** и те удря, където най-боли. Бог ще ви съди и ще се разплаща с вас..